Over ons – Jimmy’s Leeuwarden

Wie zijn wij, en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat doen we?

Jimmy’s is een plek waar alle jongeren fysiek en online terecht kunnen met al hun vragen en ideeën. Een plek waar ze elkaar ontmoeten, samenwerken en waar ze uitgedaagd worden hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Bij Jimmy’s wordt de verbinding gelegd tussen vragen en ideeën van jongeren met organisaties en individuen die de weg naar de oplossing zoeken/weten /vinden/hebben/zijn en vice versa.

Geschiedenis

In januari 2015 is Wellzo Jongerenwerk in samenwerking met jongeren uit de gemeente Leeuwarden en de organisatie Up to Us van start gegaan om een Jimmy’s in Leeuwarden op zetten. De reden dat we met de jongeren praten is dat als je wilt weten wat jongeren willen en kunnen, er eigenlijk maar een iemand is die daar antwoord op kan geven, en dat zijn jongeren zelf.

De jongeren in Leeuwarden hebben veel ideeën en plannen. Zo vinden ze het belangrijk dat Jimmy‘s een plek is waar je elkaar op een ongedwongen manier kunt ontmoeten. Een plek die veilig is en waar je aan de slag kunt om je talenten te ontwikkelen. Vooral op het gebied van muziek. Ook willen jongeren een plek waar ze terecht kunnen met vragen over het vinden van werk, studiefinanciering, huisvesting, schulden, seksualiteit enzovoort. Wat ook opvalt is dat veel jongeren belangrijk vinden dat er ook een plek is waar je tot rust kan komen: “even niets aan je hoofd en tot jezelf komen.” Veel jongeren ervaren veel druk door school, stage, bijbaan, sociale verplichtingen enzovoort.

Met een vaste groep van zo’n 20 jongeren is er verder gewerkt aan de opzet van Jimmy’s Leeuwarden wat heeft geresulteerd in een mooie open locatie op de Nieuweburen 121 waar nu dagelijks zijn zo’n 15 tot 20 jongeren bezig zijn. Daarnaast komen jongeren met verschillende vragen binnen bij Jimmy’s zoals vragen over stage, werk, huisvesting, nieuwe contacten opdoen en uitkering.